Femtonårig flicka kidnappades från skolan i Karlskrona

Genrebild.
  • Tisdag 18 apr 2017 2017-04-18
E-post 27

KARLSKRONA En femtonårig flicka kidnappades i Karlskrona av två män. Pappan till flickan slog larm till polisen som inledde en stor polisinsats. All trafik via Öresundsbron från Sverige till Danmark kontrollerades. Vid 17-tiden hittade polisen flickan inlåst på en tågtoalett i Landskrona. Ingen är ännu gripen.

En femtonårig flicka rövades bort från sin skola I Karlskrona under tisdagen. Två gärningsmän ska med bil ha fört henne från skolan.

– Initialt jobbar vi med det som ett seriöst människorov, sedan får vi se vad som kommer fram under kvällen, säger Stephan Söderholm informatör vid polisens ledningscentral till Sydsvenskan.

Polisen uppger att två män kontaktat flickan vid 11-tiden under tisdagen. Vid 13-tiden inkom flickans pappa till polisstationen och slog larm om att hans dotter troligtvis blivit kidnappad.

Hur det kan komma sig att flickans färdrutt ser ut som den gör är ännu oklart.

– Sedan har bilfärden enligt uppgift gått söderut och så får vi reda ut vad som hänt under färden och varför hon är på ett tåg sedan som går norrut, som stoppas i Landskrona, säger Stephan Söderholm.

En polisinsats initieras där samtliga bilar som ska passera över Öresundsbron från Sverige kontrolleras. Ett pågatåg, på väg mot Helsingborg från Malmö, genomsöks av polis och vid 17:20-tiden meddelades resenärerna att tåget blivit inställt varpå de får lämna det.

Flickan hittas senare inlåst på en tågtoalett i Landskrona. Enligt uppgifter till Aftonbladet hittades hon genom att polisen spårade hennes mobiltelefon.

”Vid ca kl 17.00 anträffas den bortrövade flickan inlåst på en toalett på ett tåg i Landskrona. Flickan transporteras till hemorten i Blekinge”, skriver polisen på sin hemsida.

Vid 20:00 är ännu ingen gripen för kidnappningen.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag