Femtontal gripna i stor polisinsats efter skottdrama nära polishuset i Norrköping

Polishuset i Norrköping. Foto: Google Maps
  • Söndag 20 Dec 2015 2015-12-20
E-post 137

NORRKÖPING Ett femtontal personer har gripits i Norrköping efter ett skottdrama tidigt på morgonen på Stockholmsvägen. – Det är i närheten av polishuset, berättar åklagarmyndighetens presstalesman Karin Rosander för Nyheter Idag.

Larmet om skottlossningen kom in till polisen vid fyratiden på morgonen från en lokal på Stockholmsvägen i Norrköping. Såväl polis som ambulans larmades till lokalen som ligger centralt i staden.

– Det är i närheten av polishuset, berättar åklagarmyndighetens presstalesman Karin Rosander för Nyheter Idag.

Tre personer greps misstänka för försök till mord och grovt olaga hot, men fler personer har därefter gripits under förmiddagen.

– Det finns ett femtontal personer gripna, säger Rosander.

– Det är folk som har gripits i flera omgångar, det började någon gång tidigare på morgonen och sedan har det pågått, fortsätter hon.

En man uppges vara lindrigt skadad och fick under morgonen vård av ambulanspersonal.

Nationella Insatsstyrkan

Under förmiddagen har polisens nationella insatsstyrka deltagit i polisinsatsen och vid halv elva-tiden begärde polisen att all tågtrafik genom Norrköping stoppas eftersom tågspåret går alldeles i närheten.

Det är ännu oklart vad det är för vapen som använts, vilka som ligger bakom skottlossningen och vad de haft för motiv till den.

– Jag pratade med åklagaren som är ansvarig för någon timme sedan och han hade inte riktigt bilden klar för sig för det var så färskt, men det kommer väl att klarna under dagen, säger Rosander.

Stormades av insatsstyrkan

Enligt uppgift är det en MC-klubb som håller till på adressen och corren.se skriver att lokalen under förmiddagen stormades av polisens insatsstyrka.

– Insatsen operativt är avslutad, de vi behövt komma kontakt med och gripa är gripna och lokalen är säkrad, säger polisens presstalesman Fredrik Kliman till Nyheter Idag.

Inte heller han kan svara på vad det är för vapen som avlossats.

– Nej, det vet vi än så länge inte, men att det avlossats skott i lokalen är vi tämligen säkra på, säger han.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag