Festande finnar i blåsväder efter blöt kryssning – pissade i bastun och filmade förstörelse

Bild: Faksimil Twitter
  • Onsdag 14 dec 2022 2022-12-14
E-post

Ett finsk byggföretag är i blåsväder efter en blöt kryssning på fartyget Baltic Express. Företagets vd och anställda vandaliserade nämligen fartygets inredning under fylleslaget på 20-timmarkryssningen, vilket vd filmade och lade upp på plattformen TikTok.

Filmen, som spreds vidare på sociala medier, visar hur de kastar möbler från balkongen på den lyxsvit som sällskapet hyrde på nionde våningen.

Det överförfriskade sällskapet ska även ha pissat på ett bastuaggregat på spa-avdelningen, vilket ledde till att vakter ingrep, rapporterar Hufvudstadsbladet.

– Det är otroligt beklagligt, särskilt nedskräpningen av Östersjön där vi hoppas att inte ens cigarettfimpar ska hamna. Men också skadegörelsen mot fartygets egendom. Och visst kunde det ha gått illa. Dessa möbler kunde ha fallit på någon på ytterdäck eller på ett fordon, säger Marika Nöjd, kommunikationsansvarig på Tallink Silja, till Hufvudstadsbladet.

En faktura för förstörelsen har skickats till det festande företaget, och Tallink Silja överväger även att göra en brottsanmälan.

– Vi har inte ännu gjort en brottsanmälan utan vi kommer att se över den här situationen under veckan. Men ett miljöbrott är det i alla fall säkerligen, säger Nöjd.

Företagets vd gästade på söndagen en livesändning på Twitch där han beklagade händelsen.

– Vi drack under 12 timmar och då blir det sådana här dumheter. Vi tänkte allt eller inget och när vi kör, då kör vi hårt, säger vd:n.

Läs även: Sophämtare avskedas – löpte amok och slogs på gatan

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag