Fick avslag från försäkringsbolag – åtalas för mordförsök efter skott mot utredarens bostad

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Måndag 16 maj 2022 2022-05-16
E-post 462

Två män åtalas för mordförsök efter att den ena mannen, en 22-åring, nekats ersättning från sitt försäkringsbolag, rapporterar Expressen. Enligt åtalet ska de båda männen ha åkt hem till utredaren som fattade beslutet och avlossat flera skott in i hans bostad.

22-åringen hade ansökt om ersättning för sin brandskadade bil. Försäkringsbolaget nekade dels för att det var oklart vad bilen hade kostat, men också för att man bedömde att någon med tillgång till bilnycklarna anlagt bränder i bilen två dagar i rad.

Beslutet undertecknades av en försäkringsutredare som är bosatt i Malmö. Några veckor efter beslutet ska 22-åringen ha tagit med sig en 20-årig vän från sin hemort i Skåne till utredarens bostad i Malmö och avlossat tio skott in i bostaden. Utredarens bil blev dessutom uppeldad.

När utredaren dagen efter attentatet förhördes av polis fick han ett sms från 22-åringen. ”Du har gjort en bedömning jag ej godkänner gällande XXX. För att undvika åtgärder vänligen bestämt gör en ny bedömning och återkom när du behöver mitt kontonummer” skrev 22-åringen och undertecknade med sitt namn.

Kammaråklagare Lotten Paulsson menar att männen genomförde attentatet i samförstånd, och de åtalas för bland annat mordförsök och skadegörelse.

Enligt Paulsson kunde skotten ha fått mycket allvarliga konsekvenser, då utredarens son befann sig i bostaden och bara tillfälligheter gjorde att sonen inte skadades.

– De har varit likgiltiga för om någon har stått innanför dörren, säger hon till Expressen.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag