Fick lågt betyg – mördade sin lärare

Fairfield High School. Bild: Google Street View
  • Lördag 22 apr 2023 2023-04-22
E-post 0

Willard Miller och Jeremy Goodale erkänner sig skyldiga till mord på sin lärare Nohema Graber i november 2021. Vid tidpunkten var Miller och Goodale 16 år gamla, och skälet till att de mördade sin lärare i spanska var missnöje med hennes betyg, rapporterar Metro UK.

Det var den 6 november som Grabers döda kropp hittades i en park i Fairfield, Iowa, där hon brukade ta promenader efter skoldagen.

Hon hade mördats samma dag genom våld mot huvudet, och hennes kropp hittades under en presenning, en skottkärra och lösa järnvägssliprar.

Läs även: Mamma mördade sina döttrar för att hämnas på ex-make

Vittnen hade sett Graber köra till marken, och sedan sett två unga män köra hennes bil därifrån. Inom kort grep polisen 16-åriga Willard Miller och Jeremy Goodale, Grabers elever i spanska på Fairfield High School

Detta efter att vittnen försett polisen med meddelanden från Goodale från Snapchat som innehöll detaljer om mordet.

Enligt Goodales försvarsadvokat rekryterade Miller Goodale till att genomföra mordet då han var frustrerad med hennes undervisning och upprörd över att hennes låga betyg drog ned hans betygssnitt. Miller och Goodale ska ha börjat planera mordet omkring två veckor innan de skred till verket.

När rättegången inleddes nekade Miller och Goodale till brott. Miller hävdade att han bevittnat Grabers död, som han skyllde på en grupp maskerade ungdomar.

Men under rättegången erkände sig Goodale skyldig till mord, och vittnade mot Miller.

– Efter att han slagit Nohema Graber, flyttade vi henne från stigen. Sedan slog jag henne, och hon avled på grund av det. Efteråt tog vi bort alla bevis vid hittade, sade Goodale till domaren.

Åklagaren yrkar på 30 år till livstids fängelse för Miller, och 25 års fängelse för Goodale.

Läs även: Mördade fästman och levde med liket

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag