Filip Hammars kompis buade åt Åkesson – fördes bort av polis

Programledaren Filip Hammar. Foto: Flickr
  • Lördag 7 jul 2018 2018-07-07
E-post 2232

VISBY En vän till tv-profilen Filip Hammar fördes bort av polisen efter att ha buat under Jimmie Åkessons tal. ”En polis kom fram och sa till min kompis att hon inte fick bua, och det räckte för att de skulle ta henne”, säger han till Aftonbladet.

Tv-kändisen Filip Hammar besökte Jimmie Åkessons tal i Almedalen tillsammans med ett par vänner. Men efter att ha buat åt SD-ledaren ingrep polisen och förde bort Filip Hammars vän och hennes pojkvän, skriver Aftonbladet.

– En polis kom fram och sa till min kompis att hon inte fick bua, och det räckte för att de skulle omhänderta henne, säger Filip Hammar och fortsätter:

– Det känns bara så sorgligt och konstigt på alla sätt och vis. Polisen grep en människa som buade för att den personen inte gillade Sverigedemokraterna.

Polisen bekräftar att en person har avlägsnats från platsen:

– Ingen blev gripen eller omhändertagen. En person blev avlägsnad från platsen eftersom hon störde talet. Jag vill betona att hon blev tillsagd flera gånger innan hon avlägsnades, säger polisens presstalesperson Carina Skagerlind.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag