Filippa Reinfeldts comeback: Blir HBTQ-talesperson i Moderaterna

Filippa Reinfeldt (t.v) med partikamrater på Pride. Foto: Frankie Fouganthin / Wikimedia Commons
  • Tisdag 30 jul 2019 2019-07-30
E-post 923

Det är tidningen Expressen som avslöjar att Filippa Reinfeld gör politisk comeback som Moderaternas HBTQ-talesperson. Beskedet tas emot med blandade reaktioner i sociala medier, inte minst på grund av affären med Nya Karolinska.

Tidigare var Filippa Reinfeldt sjukvårdslandstingsråd i Stockholm med lämnade politiken 2014. I sin roll som sjukvårdslandstingsråd mötte hon hård kritik för bygget och driften av sjukhuset Nya Karolinska, ett projekt som skenat kostnadsmässigt.

Men kritiken mot den affären tycks inte hindra Reinfeldt från nya förtroendeuppdrag. Under måndagen beslutade Moderaternas partiledning att utse henne till partiets talesperson i HBTQ-frågor, rapporterar Expressen.

– Jag är glad över att i dag få välkomna Filippa Reinfeldt tillbaka till en ledande politisk roll i Moderaterna, säger partiledaren Ulf Kristersson som enligt Expressen varit drivande i att få in Reinfeldt på en ledande position i partiet.

Nyheter Idag mejlade under tisdagseftermiddagen Moderaternas pressjour med två frågor om valet av Reinfeldt som talesperson i HBTQ-frågor.

1. Hur kommer det sig att ni valde Filippa Reinfeldt?
2. Vad har hon för tidigare specifik erfarenhet av HBTQ-relaterade frågor?

Nyheten tas emot med blandade känslor i sociala medier. Än är turerna med Nya Karolinska ett hett ämne i Stockholm, vilket inte minst syns på Twitter.

”Detta är direkt korkat av Moderaterna. Eventuell trovärdighet för Filippa dog med NKS soppan”, skriver specialistsjuksköterskan i akutsjukvård Alexandra Ekengren.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag