Filippinska armen i dödläge med IS – 100 personer hålls gisslan av terrorgruppen

Foto: Flickr
  • Måndag 31 jul 2017 2017-07-31
E-post 81

FILIPPINERNA De filippinska väpnade styrkorna har intagit en nyckelbro under belägringen av IS-fästet Marawi. Belägringen av staden kommer ta längre tid än väntat. De väpnade styrkorna har order om att inte genomföra något anfall eftersom terroristerna beräknas hålla 80-100 personer gisslan.

De filippinska väpnade styrkorna avancerar i deras krig mot Mauteterroristerna, som svurit trohet till IS. De väpnade styrkorna har nyligen tagit över en nyckelbro som leder till den huvudposition där Mauteterroristerna har sitt fäste i staden Marawi på ön Mindanao, uppger Sydsvenskan.

De väpnade styrkorna har order om att avvakta anfall eftersom man misstänker att terroristerna håller 80-100 personer gisslan. Enligt uppgift hålls flera av gisslan i en av stadens större moskéer. Soldaterna har order om att, istället för att anfalla, försöka få gisslan frisläppt.

De cirka 100 personerna som hålls gisslan i Marawis finansområde, som nyckelbron leder till, vaktas av endast 40-60 terrorister.

President Rodrigo Duterte av Filippinerna har gett order till soldaterna om att de måste försäkra sig om gisslans säkerhet och inga anfall som kan riskera gisslans liv får äga rum, detta innebär dock att belägringen av staden kommer dras ut över en längre tid.

President Duterte har tidigare gjort sig känd för hans löfte om att ”äta IS inför publik” efter att den IS-anknutna terrorgruppen Abu Sayyaf genomförde en blodig terrorattack i landet.

LÄS ÄVEN: Kallade Obama för ”horunge” – Nu hotar Filippinernas president att äta IS-medlemmar levande

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag