Film: Klimataktivister blockerar vägen för man med cancersjuk pappa

Foto: Youtube
  • Tisdag 26 okt 2021 2021-10-26
E-post

STORBRITANNIEN Insulate Britain slår till igen. Aktivistgruppen har den senaste tiden fått stor uppmärksamhet genom att i klimatprotest sätta sig på bilvägar och blockera trafiken i London. I ett nytt klipp från en av deras protester vädjar en man till dem att gå åt sidan eftersom han måste köra sin cancersjuke pappa till sjukhuset. Men demonstranterna vägrar att flytta på sig.

– Om någon får cancer, snälla låt det bli någon i din familj – så får du veta hur det känns, säger den förtvivlade mannen till en av aktivisterna, som trots det inte lämnar vägen.

 

Läs även: Film: Klimataktivister vägrar flytta sig från vägen – rasande mamma kör på dem

En längre film från platsen visar hur aktivistkvinnan som mannen pratar med lite senare släpas iväg från gatan. Dessutom syns en aktivist lyftas in i en piketbuss av tre poliser.

Händelseförloppet i filmen ägde rum vid Bishopsgate mitt i centrala London under måndagsmorgonen. Förutom vid Bishopsgate rapporteras de ha ockuperat vägar på ytterligare två platser.

Enligt Daily Mail var det den 14:e gången under de senaste sex veckorna som organisationen Insulate Britain skapat tumult genom att blockera trafiken i den brittiska huvudstaden.

Totalt 53 demonstranter arresterades av Londonpolisen i måndagens protester. En del nöjde sig inte med att enbart sitta på vägen utan valde dessutom att limma fast sig på asfalten.

 

En man gick så långt som att limma fast sitt ansikte på vägen. På frågan om han ångrar det svarar mannen att det inte var ett av hans bättre drag.

 

organisationens webbsida står det att Insulate Britain har som krav att regeringen hjälper till att isolera alla brittiska hem för att på så vis minska på koldioxidutsläppen.

Läs även: Film: Här släpar arga bilister klimataktivister från gatan

Läs även: Därför körde arga mamman på aktivisterna: ”Oförskämda”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag