Därför körde arga mamman på aktivisterna: ”Oförskämda”

Bild: Twitter
  • Onsdag 20 okt 2021 2021-10-20
E-post

STORBRITANNIEN En film på en arg mamma som kör på blockerande klimataktivister har blivit viral. Nu berättar mamman för The Sun varför hon körde på dem.
– Vad de gör är fel. De är inte fredliga, de är obstruerande och oförskämda, säger hon till tidningen.

Det var på morgonen den 13 oktober då den ensamstående mamman Sherilyn Speid, 34, skulle köra sin 11-årige son till skolan som hon stötte på patrull i form av ett gäng klimataktivister strax öster om London.

Läs även: Film: Klimataktivister vägrar flytta sig från vägen – rasande mamma kör på dem

Aktivisterna – som tillhör den kontroversiella organisationen Insulate Britain – hade satt sig mitt på bilvägen och hindrade Speid och hennes son från att komma förbi.

– Min son är 11 och behöver komma till skolan och jag behöver komma till jobbet, så flytta er ur vägen! fräste den rasande mamman till aktivisterna.

Men de vägrade att flytta på sig.

Speid satte sig då åter i sin Range Rover och körde in i de båda kvinnorna, varav en skrek ut i fasa.

”Frågade snällt och vänligt”

Händelsen filmades av en annan person vid protesten och efter att ha lagts ut på nätet har klippet på senare tid blivit viralt.

Nu berättar mamman Sherilyn Speid sin version av händelseförloppet.

– När jag kom ut ur bilen gick jag fram till dem och frågade snällt och vänligt: ”Kan ni snälla flytta er från vägen för jag behöver skjutsa min son till skolan och jag behöver komma till jobbet”, säger hon till The Sun.

Hon fortsätter:

– Och en kvinna var väldigt oförskämd och sade: ”Ja, alla måste köra sina ungar till skolan”. Sedan sade hon: ”Vi flyttar inte på oss” och skrattade och det gjorde mig riktigt förbannad.

Speid uppger att hon inte menade att skada aktivistkvinnorna utan att hon mer ville skrämma dem till att flytta sig från vägen. Men det gjorde de inte.

– Jag skulle inte ha låtit ilskan ta över men de pushade mig till gränsen, tillägger hon.

– Vad de gör är fel. De är inte fredliga, de är obstruerande och oförskämda.

Enligt BBC har hundratals personer inom Insulate Britain arresterats de senaste veckorna efter att ha blockerat flera stora vägar i London – däribland motorvägar.

Läs även: Film: Här släpar arga bilister klimataktivister från gatan

Läs även: Lyxbilar vandaliserade i Malmö: ”Handlar om utsläpp och klimatet”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag