Film: Här släpar arga bilister klimataktivister från gatan

Faksimil Youtube
  • Tisdag 5 okt 2021 2021-10-05
E-post 1087

ENGLAND Klimataktivister har blockerat många större vägar in till London. När en ambulans fastnade fick arga bilister nog och beslöt sig för att själva röja väg för ambulansen, rapporterar Metro UK

Klimataktivisternas demonstrationer där de blockerar större vägar in i  centrala London har pågått i flera veckor. Men på måndagen fick bilisterna nog.

Läs även: Klimataktivister blockerade SVT-hus – krävde publicitet

Innan polis hann nå en väg i närheten av Wandsworth Bridge började närvarande bilister att släpa demonstranterna ur vägen så att en ambulans kunde komma förbi.

På filmer från händelsen hörs människor skrika ”gå ur den jävla vägen era jävla idioter”. En sjukvårdare försökte förklara bakgrunden för deras utryckning för aktivisterna utan framgång.

När en bil försökte ta sig igenom folkmassan lade sig en demonstrant på vägen framför. Mannen drogs snart av vägen medan föraren uppmanades fortsätta köra.

De ansvariga aktivisterna tillhör den kontroversiella organisationen Insulate Britain. De kräver att brittiska regeringen tillhandahåller isolering till 29 miljoner hem för att minska koldioxidutsläpp.

Det här är tolfte gången under de senaste veckorna som trafiken har avstannat till följd av demonstrationerna.

Läs även: Blind miljöaktivist limmade fast sig själv på plan – får fängelse

Läs även: Klimataktivisten Thunbergs nya utspel: Ingen ”klimaträttvisa” utan ”könsrättvisa”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag