Filmade när flickvännen våldtogs – åtalas för medhjälp

  • Fredag 11 aug 2023 2023-08-11
E-post

En 35-årig Malmöbo larmade polis om att hans flickvän blivit våldtagen och pekade ut en misstänkt gärningsman. Men efter att en film dykt upp där 35-åringen filmade våldtäkten åtalas han själv för medhjälp, rapporterar Sydsvenskan.

Det hela började med en fest på Augustenborg i Malmö natten mot den 3 april i år. På festen deltog 35-åringen, hans flickvän och några av 35-åringens vänner, och mot slutet av festen larmades polisen till platsen.

När polisen kom till platsen reagerade de på att det låg två nakna personer i en soffa. En av dem var flickvännen, som hade 2,9 promille alkohol i blodet.

På en direkt fråga om hon blivit våldtagen svarade flickvännen nej, och polisen kunde i övrigt inte få fram något vettigt information från de kraftigt berusade personerna. Istället sattes flickvännen och mannen som låg naken i soffan i varsin fyllecell för tillnyktring.

Nästa dag ville 35-åringen göra en anmälan om att hans flickvän blivit våldtagen av mannen i soffan. Hon uppgav å sin sida att hon varit för berusad för att minnas någonting av händelsen.

Samma dag säkrade emellertid polisen en filminspelning av händelsen från 35-åringens mobiltelefon, och fallet tog en ny vändning.

På det två minuter och 58 sekunder långa klippet hörs pojkvännen nämligen säga kommentarer som ”vakna och knulla ordentligt” och ”kom igen, kom igen” samtidigt som han filmar. Snart hittades dessutom en ny inspelning med liknande innehåll.

Flickvännen säger i förhör att hon aldrig skulle ha sex med mannen i soffan frivilligt, och ställer sig helt oförstående till att 35-åringen skulle ha uppmuntrat till det.

Nu åtalas mannen i soffan för våldtäkt då han ska ha utnyttjat att kvinnan befann sig i en särskilt utsatt situation på grund av berusning. Mannen hävdar att både kvinnan och hennes pojkvän gav samtycke till samlaget.

35-åringen åtalas för medhjälp till våldtäkt då han ska ha stärkt och uppmuntrat gärningsmannen. En tredje man från festen som också kan höras på filmklippen åtalas för samma brott.

35-åringen nekar till anklagelserna, och hävdar att han kom ut från toaletten när han upptäckte vad som pågick. Han hävdar att han började filma då han trodde flickvännen var otrogen. Först senare förstod han att hon inte deltagit frivilligt, hävdar han. Han nekar också bestämt till att han skulle ha uppmuntrat till samlaget.

– Vem som helst skulle bli upprörd över att komma in och se sin blivande fru ligga under en annan man, säger 35-åringen i förhör.

Rättegången inleds nästa vecka.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag