Finne häktad för fredagens knivdåd i Göteborg

Foto: Aktuellt Fokus/Youtube
Foto: Aktuellt Fokus/Youtube
  • Måndag 4 sep 2017 2017-09-04
E-post 221

GÖTEBORG En 39-årig finsk medborgare har under eftermiddagen idag häktats för fredagens knivdåd på Drottningtorget i Göteborg. Det erfar Nyheter Idag efter kontakt med polis och domstol.

Den finske mannen greps sedan han oprovocerat knivskurit en man i 60-årsåldern i ansiktet under fredagseftermiddagen. 39-åringen ska enligt vittnesuppgifter ha skrikit ”alla i Jehovas vittnen ska dö” i samband med attacken.

– Han är häktad idag, berättar Ann-Britt Böhm på avdelningen för grova brott på polisen i Göteborg.

Polisens presstalesman Thomas Fuxborg säger att hatbrott fanns med som brottsmisstanke under fredagen. Av häktningsframställan framgår emellertid endast att mannen är på sannolika skäl misstänkt för försök till mord.

Av vad Nyheter Idag lyckats få fram är 39-åringen inte känd av polisen sedan tidigare och hans belastningsregister är blankt. Mannen är bosatt i östra Göteborg.

På Skatteverkets folkbokföringsregister berättar man att 39-åringen är född i Sverige och uppväxt i Bergsjön till föräldrar som invandrade från Finland 1967 respektive 1972. Trots att han är född i Sverige är han alltså inte svensk medborgare.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag