”Fixa det här eller håll käften”: Paolo Robertos hårda uppmaning till jämställdhetsministern

Roberto rasar på Regnér på Twitter. Foto: Paolo Roberto - 01.JPG / Jan Ainali / CC BY-SA 3.0
  • Torsdag 28 sep 2017 2017-09-28
E-post 7575

STOCKHOLM ”Jämställdhetsministern uppmanar män att ta ansvar för hedersvåld”, lyder rubriken på en artikel i Aftonbladet som får Paolo Roberto att se rött. – Om vi inte involverar män så kommer vi inte kunna lösa problemet tror jag, säger Åsa Regnér (S) till tidningen.

Tidningen Aftonbladet publicerar en artikel om hur jämställdhetsminister Åsa Regnér (S) vill komma tillrätta med hedersvåld, ett problem som ökat i Sverige. I den artikeln förklarar Regnér att pojkar och män dels själva kan vara offer för hedersvåld, men att de också måste engagera sig mer i frågan om det ska gå att få till en förändring.

– Att män och pojkar engagerar sig och att vi också ifrågasätter den här synen på maskulinitet och mäns rätt till kontroll, mäns rätt till våld, mäns rätt till kvinnors sexualitet om vi inte ifrågasätter det på riktigt och om vi inte involverar män så kommer vi inte kunna lösa problemet tror jag.

Men budskapet från jämställdhetsministern faller inte i god jord hos alla. En som reagerar är den förre detta boxaren Paolo Roberto som gjort sig känd i debatten om feminism.

”Vilket stolpskott! Inte mitt ansvar utan ditt! Betalar sjukt mycket skatt så fixa det här eller håll käften!” skriver han samtidigt som han delar artikeln om Åsa Regnér. Han fortsätter konstatera att ”svenska politiker har i decennium gjort 100% fel i alla frågor som har med integration att göra… inkompetens, förnekelse och floskler”.

Flera Twitteranvändare håller med Roberto, samtidigt som en del förklarar att de inte skulle använda lika hårt språkbruk själva.

Håller du med Paolo Roberto?
23702 röster (se resultat)

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag