Fjärde kvinna berättar: Aftonbladet-mannen försökte våldta mig när jag var nitton

Bild: Faksimil
Bild: Faksimil
  • Onsdag 18 okt 2017 2017-10-18
E-post 1401

STOCKHOLM En fjärde kvinna träder nu fram och berättar om den sexbrotts­anklagade Aftonbladet-mannen. I sociala medier skriver hon om hur han försökte våldta henne när hon var nitton år gammal.

Kvinnan är idag 36 år, bor i Stockholm och har sambo och två barn. Sambon är en välkänd politisk aktivist och på Facebook är kvinnan vän med kända journalister och toppolitiker.

”Jag är så jävla glad att du berättar detta”, skriver kvinnan i ett inlägg riktat till Cissi Wallin som tidigare tagit bladet från munnen och berättat om den våldtäkt Aftonbladet-mannen utsatte henne för.

Texten fortsätter med att kvinnan berättar om hur hon som nittonåring blev drogad och utsatt för ett våldtäktsförsök på stadshotellet i Eskilstuna. Förövaren var samme kände Aftonbladet­profil som de tre andra kvinnorna tidigare pekat ut.

”det var minst sagt ett grovt sexuellt övergrepp även om jag inte vill gå in på fysiska detaljer här”, skriver kvinnan.

Rent kronologiskt ska detta övergrepp ha inträffat flera år innan de tre tidigare kända fallen.

Den sexbrottsutpekade Aftonbladet-mannen har i sociala medier påstått att anklagelserna mot honom är förtal. På Facebook har han avfärdat kritiken mot honom som ”hat” från ”troll”. Den 36-åriga kvinnan skriver att hon inte är rädd för hotet om att bli åtalad för att hon berättar om övergreppet:

”Det räcker nu. Jag är ledsen och tårarna rinner när jag skriver detta men jävlar vad jag är modig nu. Vi modiga behövs, för att alla som varit med om detta ska veta att de inte är ensamma”, skriver hon.

På sin blogg uppmärksammar journalisten Emanuel Karlsten, som numera jobbar på Sveriges Radio men har en bakgrund på bland annat Aftonbladet, de fyra kvinnor som trätt fram och pekar ut Aftonbladet-mannen.

Han jämför den relativa medietystnaden i detta fall med andra liknande fall, som mediestormarna kring Anders Borg, Sven-Otto Littorin och Hanna Wigh. Karlsten tycks emellertid ha viss förståelse för att inte fler medier uppmärksammar övergreppen.

Fyra kvinnor
  • Cissi Wallin, 32, Stockholm. Var först ut med att berätta att hon drogades och våldtogs av Aftonbladet-mannen när hon var 21 år.
  • Kvinna, 24, Stockholm. Skriver i sociala medier om att Aftonbladet-mannen skrev till henne på Facebook och undrade om hon ville ha sex med honom när hon var 14 år.
  • Kvinna, 26, Stockholm. Uppger att hon träffade Aftonbladet-mannen utanför en krog på Södermalm när hon var 16 år och att han försökte få med sig henne hem för att dricka sprit.
  • Kvinna, 36, Stockholm. Berättar att hon drogades och utsattes för ett våldtäktsförsök av Aftonbladet-mannen när hon var 19 år.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag