Flashbackanvändare rasar mot Aftonbladet: ”Granskar folket åt staten”

Forumet Flashback. Foto: Faksimil flashback.org
  • Måndag 9 feb 2015 2015-02-09
E-post 1472

SVERIGE Tidningen Aftonbladet berättar idag att de ska avslöja vad människor väljer att skriva på forumet Flashback i skydd av anonymitet. Detta får användare på forumet att rasa mot tidningen. – Den tredje statsmakten granskar folket åt staten, skriver användaren CrimsonIdol.

Idag meddelar Aftonbladets chefredaktör Jan Helin att de startar en ”viktig granskning som syftar till att väcka debatt”. Det är forumet Flashback som avses, ett forum där närmare en miljon konton finns registrerade och där folk kan dela med sig av tankar och idéer anonymt.

I korthet argumenterar Jan Helin för att det måste finnas gränser för yttrandefriheten, men det är inte ett argument som ser ut att gå hem hos speciellt många Flashbackare.

– Våldtäkter och terrorism är minsann inte de största samhällsproblemen enligt media. Det är systemkritiker som är det. Det de vill åstadkomma är uppenbarligen ett propagandamonopol på alla nivåer, skriver användaren Anders-Lundgren.

”Ideologiskt krig mot vanligt folk”

Det är inte första gången forumet Flashback är i skottgluggen. Tidigare lyckades en socialdemokrat i Karlskrona att få forumet nerstängt då denne inte tyckte om allt som stod att läsa på det fria forumet. Efter att ägarna av Flashback flyttat sina servrar utomlands, samt vidtagit andra nödvändiga åtgärder, har man lyckats driva forumet igen sedan dess.

Aftonbladet, som står LO och Socialdemokraterna nära, beskylls nu för att föra ett slags politiskt krig mot Flashback och ytterst människors yttrandefrihet. Någon menar att det är hyckleri av Aftonbladet som för bara några veckor sen bytte ut sin logotype till ”Je Suis Charlie” – en markering för yttrandefrihet. Åsikterna är många och ämnet väckor känslor, några inlägg angränsar till och med att vara hotfulla mot Aftonbladet.

– IS-veteraner hängs inte ut, men vanliga privatpersoner som skrivit något på Flashback, det går minsann bra. Det är som ett krig nästan, journalistkräken och vänstereliten i Stockholm verkligen vill bedriva ideologiskt krig mot vanligt folk som ska tuktas och hunsas. Snart slår det tillbaka. Alla på det här forumet är inte så lugna och beskedliga av sig, skriver användaren El Capitano.

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag