Flera attacker mot barn innan 10-åring knivhöggs – men polisen vägrade varna

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Onsdag 14 jun 2023 2023-06-14
E-post 0

På måndag kväll knivhöggs en tioårig flicka i Ängelholm, och en 34-årig kvinna har gripits och anhållits som misstänkt för mordförsök. Men trots att dådet föregicks av fyra anmälda attacker mot barn i området valde polisen att inte varna allmänheten.

En tioårig flicka blev knivhuggen i Ängelholm på måndagskvällen. Den knivskurna flickan hittades av en förbipasserande som tog henne till ett hus i närheten och slog larm. Enligt polisen kan personen ha räddat livet på flickan, vars tillstånd beskrevs som allvarligt men stabilt på tisdagen.

En halvtimme efter dådet greps en 34-årig kvinna, som anhållits som misstänkt för mordförsök. Kvinnan bor i närheten av området där flickan attackerades, och är inte känd av polisen sedan tidigare.

Innan flickan knivskars hade polisen fått in fyra anmälningar om attacker mot barn i samma område under den senaste veckan, rapporterar Aftonbladet. De angripna barnen är mellan 6 och 17 år gamla, och i ett av fallen ska en sten ha använts.

– Barnet fick uppsöka sjukvård, men det kan inte jämföras med det som hände igår, säger lokalpolisområdeschef Christian Nordin till Aftonbladet.

Polisen arbetar efter teorin att den 34-åriga kvinnan ligger bakom alla de tidigare attackerna mot barn.

.– Vi jobbar utifrån att det är gärningspersonen som är gripen och anhållen. Men vi kan inte utesluta att det kan vara några andra, säger Christian Nordin.

Men trots de tidigare attackerna gick polisen aldrig ut med någon varning till de boende i området. Istället har man sökt vittnen genom sociala medier.

– Innan vi haft en klar bild av vad som hänt brukar vi inte gå ut och varna utan söka vittnen till det som hänt, säger Christian Nordin.

Läs även: Dömdes för bidragsbrott i Eskilstuna – sedan knivhögg han barn i Frankrike

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag