Flera bilar sattes i brand mitt på söndagen i södra Stockholm

  • Söndag 12 jun 2016 2016-06-12
E-post 1658

STOCKHOLM Mitt på dagen sattes fem till sex bilar i brand i den södra Stockholmsförorten Alby. Flera brandbilar, polispatruller men även en polishelikopter sattes in i dramatiken. – Det finns vittnesuppgifter att två har sprungit från platsen, säger Sven-Erik Olsson vid Stockholmspolisens ledningscentral till Nyheter Idag.

Nya oroligheter skakar den södra Stockholmsförorten Alby när fem till sex bilar sattes i brand på en parkeringsplats i den södra Stockholmsförorten Alby. Bilarna brann i grupp men skilt från varandra på samma parkeringsplats. När Nyheter Idag anländer till platsen har en stor grupp boende i området samlats för att titta på förödelsen.

– Fem bilar är utbrända kan man kalla det och sen några som är värmeskadade, ett par tre stycken iallafall. Det verkar vara hantverksbilar.

Polisen funderade att sätta in hundpatrull för att leta efter en misstänkt gärningsman, men det var för mycket folk på platsen för att det skulle vara meningsfullt, berättar Olsson. Däremot finns en vittnesuppgifter som ska ha kommit in till polisen.

– Det finns vittnesuppgifter att två har sprungit från platsen.

Även inatt brann en bil i Alby

Under natten till söndagen brann en bil på en parkering vid ett bostadsområde, inte långt ifrån den plats där dagens dramatik utspelats. Sven-Erik Olsson kan inte säga om det har något samband med nattens bilbrand, men han hoppas på att det kan komma in fler vittnesuppgifter till polisen.

Det finns inga rapporter om social oro i samband med händelsen.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag