Flera bränder och attack mot polisstationen i Eskilstuna

Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. Foto: Nyheter Idag
  • Måndag 17 maj 2021 2021-05-17
E-post 842

ESKILSTUNA Under söndagskvällen och natten har ett 20-tal bränder utbrutit i Eskilstuna och polisstationen angripits i vad polisen misstänker var en samordnad attack. Tre män har gripits och anhållits.

SVT rapporterar att det första larmet om en brand kom vid 22-tiden. Sedan följde ungefär 20 ytterligare larm om framför allt bilbränder i olika delar av staden.

– Vi misstänker att det är samordnat eftersom det var så många bränder på kort tid. Det kan inte vara en tillfällighet, säger Mikael Ehne, polisens vakthavande befäl, till SVT.

Dessutom har brinnande föremål kastats mot polisstationen i Eskilstuna. ”Det har inte uppstått någon brand av större omfattning”, skriver polisen på sin sajt.

Polisen svarade med en stor insats och har gripit tre män i 20-årsåldern, misstänkta för en av bilbränderna.

– De är tidigare straffade för bland annat narkotikabrott, så det är väl inte långsökt att tro att det kan finnas en koppling här till gängkriminalitet, säger polisens presstalesman Thomas Agnevik till SVT.

Han konstaterar också att det hela verkar röra sig om en ”koordinerad attack”.

De tre männen anhölls senare och är skäligen misstänkta för försök till grov skadegörelse.

– Vi tror att ännu fler har varit inblandade och vi vill gärna att man hör av sig till 114 14 om man har sett något eller har några tips, säger Mikael Ehne.

Bränderna har släckts och ingen människa verkar ha kommit till skada.

Klockan 10.30 på måndagen kommer polisen att hålla en pressträff om händelsen.

På Facebook kommenterar SD-ledaren Jimmie Åkesson: ”Det är uppenbart att Löfvens trötta regering inte besitter den kraften som behövs för att återuppbygga tryggheten i vårt land.”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag