Flera brutala rån i hemmet i Stockholm under veckan

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Fredag 15 nov 2019 2019-11-15
E-post 2620

STOCKHOLM Under veckan har tre familjer i nordvästra Stockholm utsatts för brutala rån i hemmet, där gärningsmän brutit sig in tidigt på morgonen och genom hot tvingat till sig nycklar till bilar som stulits. 

Flera familjer i nordvästra Stockholmsområdet har under veckan utsatts för brutala rån i hemmet, rapporterar Aftonbladet.

Det handlar om rån där gärningsmännen brutit sig in i bostäder och mordhotat de boende för att tvinga till sig deras bilar.

– Det har varit tre snarlika rån den senaste veckan, säger Göran Ström, arbetsledare för joursektionen på polisen i Stockholm Nord, till Aftonbladet.

Lyssna även på: Från muddringar till knivrån – dags att anpassa straffen till det nya Sverige

En familj i Järfälla kommun utsattes för ett rån i hemmet tidigt på måndag morgon. Tre gärningsmän bröt sig in i bostaden med ett tillhygge och tvingade till sig två bilar. Polisen larmades klockan 04.53. En av de stulna bilarna återfanns senare av polis.

Natten mellan onsdag och torsdag utsattes en familj i västerort. Familjen väcktes vid 04-tiden på morgonen av oväsen i hallen.

– Det obehagligaste var att de kom in i huset och hotade att de skulle döda oss om vi kom ner för trappan, berättar mannen i den utsatta familjen.

Läs även: Tonåring fördes till sjukhus efter att ha rånats på matlåda

Rånarna hade tagit sig in i huset genom att krossa en ruta.

– Det gick väldigt fort och hela förloppet var över på cirka 30 sekunder, men man vet ju inte vad de är ute efter och man var ju nyvaken. Det var en mycket obehaglig upplevelse, säger han.

Ytterligare ett rån där gärningsmännen brutit sig in i hemmet ska ha inträffat i Sollentuna i veckan enligt polis.

Läs även: Polis vägrar ge ut signalement på tio rånarna som skar av öra på offer

Bli PLUS-medlem

Hej.

Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, och fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag