Flera dödsoffer i massaker i Prag

Bild: Faksimil X
  • Torsdag 21 dec 2023 2023-12-21
E-post 0

Flera personer har dödats och dussintals har skadats när en person öppnade eld i Tjeckiens huvudstad Prag, rapporterar AP News.

Skottlossningen ska ha utförts vid ett universitet vid Jan Palach-torget. Den misstänkta gärningsmannen har avlidit, uppger inrikesminister Vit Rakusan till tjeckisk tv.

Enligt Rakusan låg en ensam gärningsperson bakom massakern. Tjeckisk polis bekräftar att flera personer har dödats och dussintals har skadats men uppger inga ytterligare detaljer.

En film som publiceras av en användare på plattformen X uppges visa hur personer flyr från skottlossningen.

Uppdatering: Den tjeckiska tidningen Lidovky rapporterar med hänvisning till räddningstjänsten att minst 11 personer har dödats, inklusive skytten.

Uppdatering: BBC rapporterar att 15 personer dödats. Inrikesminister Vit Rakusan att dådet saknar koppling till internationell terrorism. Gärningsmannen var en 24-årig student vid universitetet, vars far har hittats död.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag