Flera lastbilar i brand och stenkastning mot polis vid oroligheter i Tyresö

Foto: Nyheter IdagFoto: LäsarbildFoto: LäsarbildFoto: Nyheter IdagFoto: Nyheter IdagFoto: Nyheter IdagFoto: Nyheter IdagFoto: Nyheter IdagFoto: Nyheter Idag
  • Torsdag 17 aug 2017 2017-08-17
E-post 8235

Oroligheter bröt under onsdagskvällen ut i Tyresö öster om Stockholm. Flera bilar, däribland ett flertal lastbilar, stacks i brand, busskurer och en butik vandaliserades och polisen utsattes för stenkastning.

Det var vid elva tiden på kvällen som polisen fick larm från räddningstjänsten om att bilar stuckits i brand på flera platser längs Granängsringen i Tyresö.

– Det kommer in som att det är ett flertal personbilar som brinner, säger Jonas Widmark, befäl på regionlednings­centralen i Stockholm, till Nyheter Idag vid tolvtiden på natten.

– Det är ett tiotal ungdomar som slagit sönder bilar, de har slagit sönder en fönsterruta på någon mataffär och de har kastat sten mot oss.

Polisen skriver under torsdagsmorgonen på sin hemsida att brinnande föremål dessutom kastats från en gångbro och att en skola vandaliserats genom att få fönsterrutor krossade.

Enligt Widmark larmades mer än tio polispatruller till gatan. Även en polishelikopter rekvirerades, men var tvungen att åka på ett annat uppdrag.

När Nyheter Idag anländer till Granängsringen bär poliserna kravallhjälmar, ett flertal polisfordon patrullerar området och en grupp män som ser ut att vara av Mellanöstern­härkomst uppehåller sig vid det lilla centrumet. På en lastbilsparkering har ett flertal lastbilar brunnit.

En boende i området berättar för Nyheter Idag att han reagerade på att det small utanför och då upptäckte att det brann.

Det är andra kvällen i rad som det är sociala oroligheter på Granängsringen.

– Det var inte lika mycket igår, men ungefär som det var idag. Det var stökigt, säger Jonas Widmark.

Det finns inga uppgifter om att någon kommit till skada i oroligheterna. Polisen har heller inga uppgifter om att någon gripits för våldet och förstörelsen.

Anmälan om skadegörelse och mordbrand har upprättats.

Uppdaterad 17/8 klockan 09:38

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag