Flera skolor i Göteborg skärper säkerheten – Inför passerkort och låsta entrédörrar

Bilden är orelaterad Foto: Google Maps
  • Måndag 16 okt 2017 2017-10-16
E-post 516

VÄSTRA GÖTALAND Flera skolor i region Västra Götaland inför låsta entrédörrar och passerkort. Efter skolattacken i Trollhättan för två år sedan när tre personer miste livet skärper nu flera gymnasieskolor säkerheten.

På flertalet skolor i Västra Götalandsregionen är entrédörrarna numera låsta. Flera skolor har infört systemet att elever kan endast komma in i skolan med hjälp av passerkort eller taggar, uppger Göteborgs-Posten.

Flera skolor, bland annat Bäckängsgymnasiet i Borås, Hvitfeldtska gymnasiet i Göteborg, Nils Erikssons gymnasium i Trollhättan, Birger Sjöbergs gymnasium i Trollhättan och Nösnänsgymnasiet Stenungssund har alla infört passerkort under hösten 2017.

Debatten om stängda och låsta skolor var intensiv för två år sedan efter skolattacken i Trollhättan då tre personer miste livet. Enligt Camilla Kauffeldt, verksamhetschef gymnasieskolan i Trollhättan. är säkerhet allt viktigare för skolor när de renoverar.

– Nu för tiden när man renoverar så tänker man mer på säkerhetsaspekten på ett annat sätt än förr. Det är så det moderna samhället ser ut i dag på de allra flesta ställen. Taggarna är av samma typ som används för att komma in på kommunhus och genom ytterdörrar, säger Camilla Kauffeldt, verksamhetschef gymnasieskolan i Trollhättan, till Göteborgs-Posten.

Flera skolor har även satsat på bemannade receptioner där besökare måste anmäla sig. Detta för att skolan ska veta om vilka som vistas i skolans lokaler. Enligt Camilla Kauffeldt har det tidigare diskuterats att införa fotolegitimation men eftersom skolorna känner till sina egna elever har de kommit fram till att man i första hand måste kunna styra hur eleverna rör sig.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag