Flera sprängdåd i Malmö – Bilar och balkonger förstörda

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Måndag 28 aug 2017 2017-08-28
E-post

MALMÖ Det har skett flera sprängdåd i Malmö inatt. Flertalet bilar och en balkong har förstörts i vad som polisen rubricerar som grov skadegörelse. 

Under natten mellan söndagen 27 augusti och måndagen 28 augusti inkom flertalet larm till polisen i Malmö angående kraftiga explosioner. Det är ett antal bilar som utsatts för sprängattentat. Polisen rubricerar händelserna som grov skadegörelse.

– Man har nämnt att det kan vara sådana där så kallade bangers, men det är inget vi riktigt vet ännu, säger Åsa Emanuelsson, presstalesperson vid polisen i Region Syd, till Nyheter Idag.

Bombtekniker har varit på plats och genomfört undersökningar.

Totalt är minst tre bilar förstörda till följd av sprängningarna. Motorhuven och framrutan på en av bilarna är söndersprängda, det framgår av bilder från händelsen.

Polisen vet i dagsläget ingenting om vilka motiv som ligger bakom sprängningarna av bilarna men Emanuelsson antar att det lutar åt allmän vandalism.

– Svårt för mig att säga hur de tänker när de ska utreda det här men jag skulle tänka mig att det lutar åt det hållet ja.

Det är även ett flerfamiljshus som kommit till skada i samband med sprängdåden, det uppger Expressen. Polisen har lokaliserat en krossad ruta på en inglasad balkong.

– Det var ett flerfamiljshus, men det är oklart om det fanns personer i bostaden när det inträffade, säger Erik Jeppsson, vid Skånepolisen, till Expressen.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag