Flygbolaget Estonian Air i konkurs

Nu är det estländska bolaget försatt i konkurs. Foto: Wikimedia Commons
  • Lördag 7 Nov 2015 2015-11-07
E-post 7

ESTLAND På lördagen meddelar det estländska flygbolaget Estonian Air på sin hemsida att de gått i konkurs och samtliga avgångar från den 8 november är inställda. Estonian Air var i huvudsak ägdes i huvudsak av den estniska staten, men även SAS har ägt en mindre del i bolaget.

På lördagen meddelar det estniska flygbolaget Estonian Air att de gått i konkurs. Samtliga avgångar från den 8 november är inställda. Drabbade resenärer med biljetter mellan 8 och 10 november ersätts med andra resor, meddelar flygbolaget på sin hemsida.

De resenärer med resor från 11 november och framåt får själva boka nya resor, men de ska i vart fall ersättas uppger bolaget på sin hemsida.

Grundades 1991

Flygbolaget grundades 1991 och var en rest av en lokal division av Aeroflot när Sovjet föll. Bolaget var i huvudsak ägt av den estniska staten och har haft en flotta om 7 flygplan. En minoritetspost ska ha ägts av det skandinaviska flygbolaget SAS.

Bolaget hade ett antal direktlinjer i Europa, däribland Moskva och Sankt Petersburg.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag