Flygkaos i London efter datorhaveri

  • Lördag 27 maj 2017 2017-05-27
E-post 0

LONDON Det brittiska flygbolaget British Airways datorsystem har kraschat. Trafiken står nu helt stilla på de engelska flygplatserna Heathrow och Gatwick och över hela världen väntar passagerare på plan som inte lyfter. Flera flygresenärer vittnar om att ha hört personal på flygplatserna tala om en hackerattack, men det förnekas av bolaget.

Det råder för närvarande fullt kaos på flygplatserna Heathrow och Gatwick i London då samtliga plan från det brittiska flygbolaget British Airways står stilla på grund av problem med bolagets datorsystem, skriver den brittiska tidningen The Daily Mail.

Hundratals passagerare väntar i enorma köer på att få checka in eftersom även den digitala incheckningen på hemsidan och i bolagets appar har slutat fungera. Flera flygresenärer uppger på Twitter att de hört personal på Gatwick och Heathrow tala om att flygbolaget har utsatts för en cyberattack, vilket dock inte är bekräftat.

British Airways säger i ett officiellt uttalande att de just nu ”har ett globalt driftavbrott i systemen” och uppmanar människor att inte resa till någon av Londons flygplatser på grund av ”extrem trafikstockning”. Bolaget förnekar däremot officiellt att det skulle finnas några bevis för en cyberattack.

Missnöjda resenärer i Storbritannien, USA, Rom, Belfast, Lissabon och flera andra platser uppger att de suttit fast och tvingats vänta i sina plan i över två timmar. Många vittnar även om en dålig kundservice då flygbolagets personal inte lämnar någon information. Andra har sagt att det råder rena tumultet på terminal 5 på Heathrows flygplats och varnar människor för att komma dit.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag