Flygplan bombhotat på Arlanda: Se dramatiken på video inifrån flygplatsen

  • Fredag 3 mar 2017 2017-03-03
E-post 294

STOCKHOLM Ett flygplan tvingades evakueras på Arlanda under torsdagskvällen efter att polisen fått kännedom om ett bombhot.  Flygplanet har slutdestination Phuket och tillhör Thai Videobilder inifrån flygplatsen visar dramatiken när polisen arbetar mitt bland väntande resenärer. – Planet var precis på väg att lämna gate och var på väg att taxa ut när det stoppades, säger Sven-Erik Olsson vid Stockholmspolisens ledningscentral.

Klockan 21.33 fick polisen larm om ett bombhot gällande ett flygplan på väg till Thailand och Phuket. Men hotet har inte framförts direkt till polismyndigheten utan ska vara någon form av andrahandsuppgifter. Det berättar pressinformatör Sven-Erik Olsson vid Stockholmspolisens ledningscentral för Nyheter Idag.

– Det var andrahandsuppgifter, det är den enda kommentar jag har om hur det kom in.

Det var precis innan planet var på väg att ge sig av till varmare breddgrader som polisen lyckades stoppa flygplanet. Nu står flygplanet stilla på marken och väntas undersökas av polis.

– Planet var precis på väg att lämna gate och var på väg att taxa ut när det stoppades. Sedan evakuerades planet och nu står det där i avvaktan på teknisk undersökning. Våra bombtekniker är på plats för att påbörja arbetet så småningom.

Videobilder som Nyheter Idag tagit del av visar en mängd resenärer inne på Arlanda tillsammans med en stor mängd poliser. Enligt Olsson är det ett antal patruller på plats, samt nationella bombgruppen som ska genomföra en teknisk undersökning på plats. Händelsen rubriceras som grovt olaga hot mot grupp.

– Resenärerna är förda till en gate. Hur man sen hanterar dom kan inte jag svara på, det är egentligen flygtransportören och Swedavias huvudvärk.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag