Flygplan i Gällivare utsatt för misstänkt sabotage

Foto: Flickr
  • Måndag 30 okt 2017 2017-10-30
E-post 80

GÄLLIVARE Flygplatsen i Gällivare ska ha utsatts för ett inbrott och ett flygplan misstänks för att blivit saboterat. Polisen har inga misstänka och flygplatsen är avspärrad.

Polisen utreder ett misstänkt sabotage mot ett flygplan på Gällivare flygplats, polisen larmades klockan 05:30 och flygplatsen är avspärrad, det uppger Sveriges Radio.

För tillfället är luftrummet kring flygplatsen stängt och polisen utreder läget. När polisen larmades upptäcktes ett misstänkt sabotage mot ett flygplan som tillhör bolaget Nexjet. Efter larmet bestämde bolaget Nexjet sig för att ställa in morgonflyget till Stockholm som skulle åkt via Kramfors.

Det ska ha skett ett inbrott i flygplatsen hangar och flygplanet samt hangardörren ska ha utsatts för skador.

Kaisa Pääkkölä, säkerhetsansvarig på Gällivare flygplats, uppger att händelsen ses på med största allvar och att flygplatsen väljer att inte uttala sig vidare utan hänvisar till polisen.

Polisen har även upprättat avspärrningar kring flygplatsen och Kristina Lantto, presstalesperson för polisen i Norrbotten, uppger att händelsen utreds för fullt.

– Vi utreder just nu det här som brott mot luftfartslagen och jobbar med att hålla förhör, vi har även spärrat av platsen så att våra tekniker ska kunna göra sin undersökning, säger Kristina Lantto som är presstalesperson för polisen i Norrbotten, till Sveriges Radio.

Enligt Kristina Lantto finns det inga misstänkta för tillfället och polisen kan inte uttala sig om vad det rör sig om för sabotage innan polisens tekniker är klara med att undersöka planet.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag