Flyktingbarn knivskar väktare utanför asylboende

Asylboendet "Bollen" i Norrköping. Foto: Google Maps
  • Måndag 21 dec 2015 2015-12-21
E-post 1776

NORRKÖPING En väktare knivskars igår kväll utanför ett asylboende i Norrköping. En 17-årig man har gripits misstänkt för knivdådet.

Kvart över nio igår kväll fick polisen larm om att en väktare knivskurits vid asylboendet ”Bollen” i Norrköping. Väktaren hade då avvisat två män som försökte ta sig in på boendet eftersom männen inte bor där. I samband med det tog den ene av dem fram någon form av tillhygge och högg väktaren, skriver polisen på sin hemsida.

Enligt nt.se har en 17-årig asylsökande migrant gripits för knivdådet. Han är nu misstänkt för våld mot tjänsteman, hot mot tjänsteman och olaga hot. Båda männen uppges vara flyktingar som ska ha försök få kontakt med någon inne på boendet när de avvisades.

Väktaren uppges ha blivit ytligt knivskuren och är inte allvarligt skadad.

Fastigheten ”Bollen” var tidigare studentbostäder men gjordes i somras om till asylboende för omkring 250 migranter. Planerna var från början att huset skulle rivas för att lämna plats för nya bostäder och eventuellt även studentbostäder. Byggstart skulle ha varit senast i år.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag