Flyktingbarn misstänkta för mordförsöket – Tände eld på hemlös man

Nu är de fast! Foto: Polisen
  • Onsdag 28 dec 2016 2016-12-28
E-post

TYSKLAND Sex flyktingbarn, som misstänks för mordförsök genom att tända eld på en hemlös man, har överlämnat sig till tysk polis. En sjunde gärningsman greps i samband med en polisinsats. – Samtliga misstänkta har flyktingstatus, förklarar polisens presstalesman Thomas Neuendorf för nyhetsbyrån Ruptly.

Tidigt på tisdagen kunde Nyheter Idag berätta att polisen i Berlin efterlyser sju misstänkta gärningsmän som har tänt eld på en hemlös man i en tunnelbanestation. De misstänkta gärningsmännen fångades på bild av övervakningskamera och dessa videobilder publicerade den tyska polisen på sin hemsida, något som Nyheter Idag tidigare rapporterat.

Gärningen beskrivs av tysk polis som försök till mord.

Överlämnade sig själva

Nu rapporterar flera tyska medier att sex personer lämnat över sig själva frivilligt. En sjunde person har gripits i samband med en polisinsats. Polisens presstalesman i Berlin, Thomas Neuendorf, berättar för nyhetsbyrån Ruptly att de gripna personerna är mellan 15 och 21 år gamla.

– Samtliga misstänkta har flyktingstatus, säger han.

Den tyska nyhetssajten RBB berättar att den huvudmisstänkta för mordförsöket är 21 år gammal. Några av de misstänkta flyktingarna har redan fått uppehållstillstånd, samtidigt som några väntar på att få besked. Det rapporterar den tyska tidningen Bild.

– Sex misstänkta för födda i Syrien och en av de misstänkta är född i Libyen, säger Neuendorf.

Tack vare rådigt ingripande från förbipasserande kunde den hemlöse mannen räddas undan några skador. Tidigare har Berlin skakats av ett annat brutalt dåd som fångades på övervakningskamera. Då sparkades en ung kvinna nerför en trappa vid en tunnelbanestation. En 27-årig romsk tiggare greps för det brottet.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag