Flyktingkrisen ger betydligt högre kostnader för polisen

Foto: Privat
  • Torsdag 22 okt 2015 2015-10-22
E-post 36

STOCKHOLM Nu meddelar polisen på som hemsida att myndigheten kommer får en betydande ökning av utgifter med anledning av den pågående flyktingkrisen. Men hur mycket kostnaderna ökar kan man inte ännu uppge. – Hur mycket är för tidigt att säga. Jag avser att senast i januari att återkomma till regeringen med relevanta siffror, säger rikspolischefen Dan Eliasson.

Migrationstrycket mot Sverige har var rekordhögt under hösten, något som påverkat flera myndigheter, inte minst migrationsverket som desperat jagar lokaler i Sverige. Men även polisen får ökade kostnader med anledning av den stora invandringen till Sverige, något som polisen nu meddelar på sin hemsida.

Polisens arbete med migrationsrelaterade ärenden sker i en så kallad särskild händelse som heter Alma. I första hand har polisen lagt ner arbete på sådana platser där ett stort antal migranter anländer.

− Alma fortsätter sin redan beslutade operativa inriktning. Staben har därutöver fått ett uppdrag att föreslå operativa åtgärder på kort, mellanlång och lång sikt, säger rikspolischef Dan Eliasson.

Nu konstaterar rikspolischefen att med anledning av arbetet med Alma kommer myndighetens kostnader att bli betydligt högre än planerat. Samtidigt ber han att få återkomma längre fram för att redovisa hur pass mycket dessa kostnader kommer att öka.

− Det är klart att det stora inflödet av migranter kommer att innebära betydligt högre kostnader även för polisen. Hur mycket är för tidigt att säga. Jag avser att senast i januari att återkomma till regeringen med relevanta siffror, fortsätter Eliasson.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag