Flyktingkrisen: Här bryter kaos och stenkastning ut i Kroatien

Här kastar en flykting sten i Kroatien. Foto: Faksimil Youtube / Ruptly.tv samt Google Maps
  • Fredag 18 sep 2015 2015-09-18
E-post 400

KROATIEN Nu visas chockerande bilder från Kroatien där strömmen av flyktingar ökat sedan Ungern valt att stänga sin gräns. I anslutning till en tågstation utbryter våldsamma scener med stenkastning och allmänt kaos där poliser desperat försöker få ordning på situationen.

Efter att Ungern stängt sina gränser med anledning av det stora flyktingtrycket som varit mot Europa den senaste tiden, har en alternativ rutt via Kroatien kommit att bli aktuell för de människor som vill ta sig till Europa. Tidigare kunde medier visa dramatiska bilder från gränsen till Ungern där våldsamheter uppstod.

Nu har även oroligheter brutit ut i Kroatien efter att flyktingar tagit sig till landet. I ett videobilder från den lilla staden Beli Manastir, som är belägen nära gränsen till både Serbien och Ungern, ser vi stenkastning mot myndighetspersonal och kollektivtrafik i anslutning till en tågstation. Flera ungdomar går gemensamt till attack samtidigt som myndigheterna försöker hålla ordning på situationen.

Just nu är trycket med migranter extra stort. De som flyr försöker ta sig genom Europa mot Tyskland och Skandinavien, där Sverige uppfattas som ett bra land att resa till. Mer än tusen flyktingar om dagen söker asyl till Sverige och Migrationsverket tvingas tillsätta en krisplan, rapporterar Aftonbladet.

Nedan ser du de dramatiska bilderna från Kroatien

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag