”Folk måste börja stå upp för sig själva och säga åt pk-mobben att dra åt helvete”

  • Fredag 2 jul 2021 2021-07-02
E-post 304

”Jag gör konst om precis vad fan jag vill. Om du inte gillar det, dra åt helvete. Folk måste börja stå upp för sig själva och säga åt pk-mobben att dra åt helvete” skriver den australiensiska serietecknaren Simon Hanselmann till Nyheter Idag. Hanselmann, som bor i USA, är aktuell på svenska med seriealbumet ”Krisläge” som handlar om pandemiåret i USA och driver vilt med antifa och den extrema vänstern.

”Det verkade som hela den nordamerikanska alternativa seriescenen var upptagna med att suga antifas kuk och gå till lama angrepp på Trump. Jag ville erbjuda något annorlunda, något riktigt alternativt” skriver Simon Hanselmann till Nyheter Idag om sitt senaste album på Svenska, ”Krisläge”.

Det 288 sidor tjocka albumet publicerades ursprungligen på Hanselmanns Instagram-konto och är en slags dagboksserie där Hanselmanns figurer upplever en skruvad version av coronaåret i USA, med restriktioner, smittnoja och förvirrat politiskt våld från vänsterextremister.

Frånvarande i den starkt satiriska serien är emellertid USA:s dåvarande president Donald Trump, som så många andra satiriker fokuserade på under året. Hanselmann skriver till Nyheter Idag att han ville göra ”något riktigt alternativt”, till skillnad från mainstremmediernas vänstersatir.

”Jag är inte ett större fan av Trump men jag skiter inte heller ned mig över honom, och avstår från att driva med Trump på grund av den ändlösa, patetiska, tråkiga skit som vänstern spyr ur sig på den fronten. Jag bara lutar mig tillbaks och låter dem skämma ut sig… Jag kan inte se komedishower på tv längre, de suger fan allihop. Det är deprimerande att se klipp på  Stephen Colbert från ett årtionde sedan, vad fan hände?”

”Jag är väl en ”liberal”, antar jag, men jag tycker antifa är uppenbara jävla korkade clowner. Den politiskt korrekta extrema vänstern TIGGER om att hånas, deras arrogans och idioti är bortom alla gränser, och de kan inte ta ett skämt. Så ja, klart att jag ville driva med dem, som en fritänkande individ som uppskattar legitim satir.”

”Det känns som folk helt enkelt är rädda för den extrema vänstern, för att de kommer att slå sönder din affärsverksamhet eller översvämma dina sociala medier med trakasserier. Jag är egenföretagare så jag bryr mig inte ett skit om dessa gnälliga rövhål. Jag gör konst om precis vad fan jag vill. Om du inte gillar det, dra åt helvete. Folk måste börja stå upp för sig själva och säga åt pk-mobben att dra åt helvete.”

Bli PLUS-medlem och läs hela intervjun med citatmaskinen Simon Hanselmann.

”Många arga, okunniga barn som bor med sina föräldrar och aldrig rest eller bott i ett annat land blev väldigt upprörda och berättade det på sina 1200-dollars iphones”

”Att skämta om rasister och fattiga människor är fullständigt överspelat. Men de nya über-medvetna måste slitas sönder.”

”Mina läsare gillar det jag gör FÖR ATT det inte är politiskt korrekt. Det finns fortfarande en marknad för min slags konst, oavsett vad vissa korkade rövknullare påstår.”

”Tänk efter, vem kommer övertyga riktigt fobiska människor att transpersoner förtjänar respekt? En artig, högervriden, sexig transkvinna? Eller någon gällt skrikande jävla skägg-kvinna som man inte ens förstår på grund av allt fejk-akademiskt internet-nyspråk som bubblar ur deras brödfittor?”

Och mycket mer!

Bli PLUS-medlem nu!

Missa inte våra fördjupande reportage och extramaterial i våra avslöjanden. Med Plus får du tillgång till alla artiklar, bilder och videoklipp. Glöm inte att med fler prenumeranter kan vi satsa ännu mer på relevant journalistik.

Redan medlem? Glömt ditt lösenord?

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag