Folkpartiet vill byta namn till ”Liberalerna” – hånas i sociala medier

Nu hånas Folkpartiet för namnbytet. I bild ser vi partiledaren Jan Björklund. Foto: Pressbild folkpartiet.se samt Faksimil Twitter
  • Måndag 5 okt 2015 2015-10-05
E-post 382

SVERIGE Efter att allt fler medier rapporterar att Folkpartiet kan vara på väg att byta namn till ”liberalerna” har reaktionerna i sociala medier inte låtit vänta på sig. Men överlag hånas partiet för det föreslagna namnbytet. ”Folkpartiet firar namnbytet till Liberalerna med… ett förbud. Naturligtvis”, skriver Dagens Nyheters Viktor Barth-Kron på Twitter.

Det har surrats ett tag om att Folkpartiet kan komma att byta namn och idag meddelar Sveriges Radio att det finns ett stort stöd inom partiet att att anta det nya namnet ”Liberalerna”. Det slutgiltiga avgörandet kommer ske på landsmötet i November, men redan nu finns ett starkt stöd i partistyrelsen, enligt källor till Sveriges Radio Ekot.

Hånas i sociala medier

Förslaget på ett namnbyte har fått olika reaktioner i sociala medier. När Nyheter Idag granskar twitterflödet finner vi överlag att Folkpartiet hånas för det nya namnförslaget och den huvudsakliga kritiken bygger på att benämningen ”Liberalerna” inte speglar den politik som partiet bedriver. Dels åsyftas förbudspolitik men även linjen om kvoterad föräldraförsäkring, alltså ett sätt för staten att styra hur familjer spenderar tid med barnen.

”Folkpartiet firar namnbytet till Liberalerna med… ett förbud. Naturligtvis”, skriver Dagens Nyheters Viktor Barth-Kron på Twitter och refererar till ett förslag om att förbjuda pyroteknik i samband med fotbollsmatcher.

Nedan har vi listat ett antal reaktioner på Twitter

Vi lyckades även hitta en person som var positiv till det nya namnet. I vart fall om vi tolkar den här användaren rätt.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag