Föll 1000 meter – överlevde

  • Onsdag 29 jan 2014 2014-01-29
E-post 0

En 16-årig tjej föll över 1000 meter i en fallskärmsolycka men överlevde fallet. Läkaren som behandlade henne berättade för CBS News att hennes lever blivit skadad, hon bröt bäckenet, ländryggen, ett skulderblad och flera revben. Hon ska även ha en bruten tand.

Läkaren sa att om hon verkligen föll över 1000 meter så har han ”ingen aning om hur hon överlevde”. Men hon överlevde inte bara utan är i relativt gott skick och kan snart lämna intensivvårdsavdelningen. Dock har hon en lång läkningsprocess framför sig och det kommer dröja flera veckor innan hon kan bara någon vikt.

Enligt fallskärmsklubben ska fallskärmen ha öppnats ordentligt men sedan började hon rotera när skärmen åkte upp men inte ut i någon form av fel. I träningen inför hoppet ska de ha gått igenom hur man hanterar sådana problem och hon ska även ha fått instruktioner genom radio i hjälmen om hur hon skulle göra.

”Det var korrigerbart men några korrigerande handlingar verkar inte ha gjorts”, sa Swainson som drivit fallskärmsföretaget i nästan 30 år.

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag