”Förändra er eller dö” – så firar Grön ungdom att hundratusentals resenärer strandats

Foto: Pressbild samt Faksimil Twitter
  • Måndag 23 sep 2019 2019-09-23
E-post 1030

Med en glad smiley och budskapet ”förändra er eller dö” firar Grön ungdom nyheten att hundratusentals resenärer strandats när världens äldsta reseföretag Thomas Cook begärs i konkurs. I en annan tweet fortsätter de håna dotterbolaget Ving, trots den prekära situationen för resenärerna.

Nyheten om att det brittiska resebolaget Thomas Cook begärs i konkurs har slagit ner som en bomb. Hundratusentals resenärer runt om i världen strandas när flygavgångarna ställs in. Över 5000 svenska resenärer drabbas genom dotterbolaget Ving.

”Vings ägare Thomas Cook Group har i dag tidigt på morgonen ansökt om konkurs. Då flygbolaget som flyger majoriteten av Vinggruppens gäster i Norden ägs av Thomas Cook Group, så kommer resenärer under måndagen att drabbas av inställda flyg som en följd av konkursen”, berättar Ving på sin hemsida.

Konkursen hyllas av Grön ungdom

I sociala medier uttrycker många bestörtning över att världens äldsta resebyrå nu begärs i konkurs och att hundratusentals resenärer blir strandade runt om i världen. Men alla är inte lika bestörta över dagens stora nyhet. Miljöpartiets ungdomsförbund Grön ungdom hyllar nyheten på Twitter.

”Förändra er eller dö” skriver förbundet tillsammans med en glad smiley.

I en annan tweet fortsätter ungdomsförbundet raljera över resebolaget Ving. ”Make Ving Oroliga Igen 2019”, skriver de samtidigt som de publicerar en rubrik om att Ving inte oroas av konkursen då deras del av verksamheten är lönsam.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag