Förbannad arbetare om lönedumpningen från LO: ”Jävla svek!”

Foto: Faksimil Facebook
  • Tisdag 7 mar 2017 2017-03-07
E-post

SVERIGE LO-förslaget om lägre löner för vissa arbetare hyllas av Svenskt Näringsliv, Socialdemokraterna och Moderaterna. Facebookprofilen ”En vanlig hederlig svensk arbetare” är däremot av annan uppfattning. – Jag har alltid försvarat de svenska fackföreningarna men efter idag, efter det här jävla sveket!

En Facebookprofil vid namn En vanlig hederlig svensk arbetare publicerade under måndagskvällen ett uppgivet videoinlägg där han sammanbitet sågar LO-förslaget om lönedumpning. Han är förbannad och kallar förslaget om att splittra arbetarkollektivet för ett jävla svek.

–  Jag har alltid försvarat de svenska fackföreningarna, inte för att jag tycker de är särskilt bra eller för att jag tycker de har tillräckligt radikala krav men jag tror att grundtanken är jävligt viktig, att man kämpar kollektivt tillsammans och att man kan dela varandras segrar.

Han fortsätter att tala om hur vi svenskar spenderar en merpart av våra liv på arbetsplatserna och att facken är det enda maktmedel vi har för att påverka.

– Förut när folk frågat varför man ska gå med i facket har jag sagt att det finns bra försäkringar, det är ju typ det.

Därefter går en vanlig hederlig svensk arbetare in på LO-förslaget om utbildningsjobb som i praktiken innebär lönedumpning.

– Men efter idag, efter det här jävla sveket, som saknar motstycke så långt tillbaks som till 30-talet och Saltsjöbadsavtalet, det hittar man fan inte! Utbildningsjobb kallas det, någonting som sossarna och LO fått för sig att genomdriva. 50 000 arbetslösa, stora delen invandrare, ska få jobba med lägre löner än alla vi andra i arbetarkollektivet. Hur fan tänkte man där?

– 31 % av LO-kollektivet röstar på Sverigedemokraterna, så skapar man en situation där en stor grupp invandrare ska konkurrera ut vanliga svenskar.

En vanlig hederlig svensk arbetare passar även på att gå till angrepp mot de företag som årligen lyfter ut mångmiljardbelopp av svenska skattepengar. Här är hela videon!

Borde svenskar och invandrare hålla ihop?
744 röster (se resultat)

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag