Förbannad kommunistisk slaktare intog talarstolen på Nordeas bolagsstämma

Foto: Faksimil Facebook
  • Torsdag 15 mar 2018 2018-03-15
E-post 779

STOCKHOLM Nordeas bolagsstämma fick ett oväntat besök i formen av en förbannad kommunistisk slaktare från Ludvika. Från talarstolen beskyllde Karl Gustav Nilsson det finklädda herrskapet för att vara skattesmitande, myglande, parasiter. Själv är han med i Kommunistiska Partiet, som filmat händelsen och lagt ut det på Facebook. 

Slaktaren Karl Gustav Nilsson höll tal på Nordeas bolagsstämma idag. Från talarstolen talade han för adelsmän, bankirer, kapitalister och aktieägare. Han riktade skarp kritik mot att Nordea hjälpt till att tvätta kriminellas pengar samt att de ska ha varit delaktiga i att sätta upp skatteparadisföretag.

Det finklädda herrskapet skruvade på sig medan den kommunistiska slaktaren, sa han vad tyckte från talarstolen.

– Tänk att jag en vanlig hederlig svensk arbetare endast kommer tjäna en tiondel av en halv procent av den summan, det är ett liv där jag varje dag riskerar att skadas, att stympas eller dö på jobbet och det gör jag för att kunna försörja mig själv, och er, säger Karl Gustav Nilsson i talet och pekar ut mot publiken.

– Den svenska arbetaren är i stort sett en hederlig typ, en arbetsam typ, men allt för ofta följsam, men det är ju naturligtvis till sällskapets stora glädje och det är klart att vem blir inte följsam när man sitter i en stupstock av räntor, amorteringar och lån?

– Annat kan väl sägas om den här församlingen, ni sitter väl inte i några ekonomiska stupstockar, och hederligheten är nog knappt befintlig, säger Nilsson varmed ett sorl hörs sprida sig genom lokalen innan han fortsätter sitt tal.

– Nordea har godtyckligt, vill jag påstå, låtit kriminella tvättat sina smutsiga blodspengar i banken samtidigt som vi har ett gängkrig som pågår nere i Malmö, säger Nilsson och följer upp med att det kanske inte spelar någon roll ändå.

– I omsättningskalkylerna är alla pengar lika mycket värda eller hur?

Nilsson beskyller även sällskapet i salen för att vara skatteflyktingar.

– Kan tro att vi har mer än en skatteflykting i det här rummet och även där har ju Nordea varit behjälpliga, säger Nilsson och tar upp att Nordea ska ha satt upp nästan 400 skatteparadisföretag för de rikaste kunderna.

– Men trots alla dessa vinster, allt mygel, skattebefrielser, parasiterande, så räcker det med att regeringen bara nämner en eventuell bankskatt, så börjar ni att packa ihop väskorna. Men jag kan ta gift på att nästa gång det blir bankkris då kommer ni komma svassande tillbaka och då ska ni räddas, med våra gemensamma skattepengar!

Den kommunistiska slaktaren från Dalarna avslutade sitt tal med att berätta för de finklädda åhörarna att de är dumma om de tror att de sitter säkert, varmed han citerade en dikt från Bertold Brecht.

”För de besegrade i dag, blir de segrande i morgon”, sade slaktaren och följde upp med ”nu skiter jag i det här, hej!”

Slaktaren är medlem i Kommunistiska Partiet, som lagt ut filmen på Facebook. Karl Gustav Nilsson ligger även bakom Facebookprofilen en vanlig hederlig svensk arbetare. 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag