”Förbaskat trött på det hat Lindberg sprider”: Teodorescu bojkottar debatter mot Aftonbladets ledarskribenter

Teodorescu bojkottar nu debatter mot Lindberg och hans kolleger. Foto: Nyheter Idag
  • Söndag 18 jun 2017 2017-06-18
E-post 6398

GÖTEBORG Alice Teodorescu vägrar att debattera mot Aftonbladets ledarskribent i fortsättningen. Det meddelar hon i en Facebookstatus under söndagen. ”Jag är förbaskat trött på det hat som Lindberg och co sprider”, skriver hon.

Det råder rejält dålig stämning mellan Göteborgspostens ledarskribent Alice Teodorescu och Aftonbladets Anders Lindberg. Efter att Lindberg i en ledare på Aftonbladet påstått att människor som misstror medier har likheter med nazistledaren Hitler, har Teodorescu surnat till rejält.

Inte minst då hon själv var utpekad av Lindberg i Hitler-texten. I en Facebookstatus förklarar hon sitt beslut att bojkotta debatter mot ledarskribenter från Aftonbladet, individer som hon menar sprider hat.

”Efter Anders Lindbergs senaste vulgära smutskastning och de uteblivna svaren på mina mail (till honom och Aftonbladets chefred) där jag bett om källa på det uppdiktade påståendet om att jag uppmuntrat till krig mot islam kommer jag hädanefter inte att ställa upp på några debatter med ledarskribenter från tidningen. Jag är förbaskat trött på det hat som Lindberg och co sprider och, vad värre är, kommer undan med”, meddelar Teodorescu på Facebook.

Tidigare har Aftonbladets ledarskribent Jonna Sima, felaktigt, påstått att Teodorescu uppmanar till krig mot islam.

Nyheter Idag har sökt Alice Teodorescu för en kommentar.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag