Förbundskapten rasar mot att SD får ha konferens på hotell: ”Skamligt”

Foto: News Øresund - Johan Wessman (CC BY 3.0)
  • Måndag 7 okt 2019 2019-10-07
E-post 2077

UDDEVALLA Handbollstränaren Per Johansson fick sig en rejäl chock när han upptäckte att Sverigedemokraterna höll konferens på ett hotell i Uddevalla i helgen. Nu försöker han boka om sina gäster från Montenegro.
– Jag har full respekt för yttrandefriheten, men Sverigedemokraterna får i alla fall mig att kräkas, säger han.

Under helgen arrangerar SD en nationell gruppledarträff på Hotell Bohusgården i Uddevalla. Något som får Per Johansson, förbundskapten för Montenegros damhandbollslag, att gå i taket.

På Facebook skriver Johansson att han har två ledare från klubben ZRK Buducnost på besök i veckan och att han har bokat in dem på samma hotell som SD-konferensen äger rum i.

”Dom är inkvarterade på tidigare välskötta Hotel Bohusgården som skamligt och överraskande arrangerar, och inhyser, en konferens för 200 SD rasister i helgen. Letar möjlighet att boka av resterande 4 nätter”, skriver han på söndagen och fortsätter:

”Skrämmande att ett Hotell med den värdegrunden de vill stå för väljer att gå på den smutsiga profitens stig.”

Handbollstränaren kommenterar vidare för Bohusläningen:

– Jag har full respekt för yttrandefriheten, men Sverigedemokraterna får i alla fall mig att kräkas. Att checka in två personer från forna Jugoslavien som upplevt inbördeskrig samtidigt som hotellet är fullt av sverigedemokrater gav dålig smak och kändes inte bra i magen.

Bohusgårdens ägare, Majsan Ågren, ser däremot inga problem med att låta SD gästa hotellet och har inte fått några reaktioner från andra gäster.

– Det är självklart, det är ett parti som sitter i riksdagen. Det handlar om demokrati, skulle jag döma ut vilka organisationer, partier eller trossamfund som skulle få boka hos oss skulle vi vara illa ute, säger hon till Bohusläningen.

På Twitter har riksdagsledamoten Richard Jomshof (SD) kommenterat nyheten:

 

Avgående gruppledaren Mattias Karlsson (SD) är inne på samma spår:

 

SD:s presschef Henrik Gustafsson är mildare i tonen och bjuder i stället in Per Johansson till samtal.

Stöd Nyheter Idag

Bli prenumerant på Nyheter Idag så stöder du en alternativ röst i svensk media.

Bli PLUS-medlem

Är du intresserad av ett större stöd eller att annonsera, mejla Pelle Zackrisson.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag