Före detta SSU:aren rasar mot S-annons: ”Politisk korrekthet har lett till utvecklingen”

Jamila Azizi, numera engagerad i Moderaterna. Foto: Privat
  • Söndag 10 nov 2019 2019-11-10
E-post 565

”Socialdemokraterna i Malmö söker dig drivna pressekreterare och strateg som vill gå från ord till handling. Som tröttnat på alla som bara letar fel och istället vill vara med och göra skillnad”, står att läsa i S-annonsen. ”Pinsamt” och ”skamlöst” kommenterar Jamila Azizi, numera moderat och före detta SSU-medlem.

Bombdåd, dödsskjutningar och allmän otrygghet präglar nyhetsrapporteringen från Malmö. Senast natten mot söndagen sköts en 15-åring ihjäl och ytterligare en person skadades allvarligt. Bara minuter innan dess inträffade ett sprängdåd i staden.

Samtidigt bedriver Socialdemokraterna en rekryteringskampanj av en ny pressekreterare. Och det är texten i annonsen som väcker starka reaktioner.

”Är du trött på alla som pratar om bilden av Malmö?” lyder rubriken. Samma budskap förstärks i själva annonsen.

”Socialdemokraterna i Malmö söker dig drivna pressekreterare och strateg som vill gå från ord till handling. Som tröttnat på alla som bara letar fel och istället vill vara med och göra skillnad”, skriver S i brödtexten.

Jamila Azizi: ”Politisk korrekthet har lett till utvecklingen”

Rekryteringsannonsen har fått stor uppmärksamhet i sociala medier, inte minst från högerdebattörer. En av dem som reagerar är Jamila Azizi, medlem i både MUF och Moderaterna.

Azizi har tidigare varit engagerad i SSU och hon riktar hård kritik mot sitt förra parti. Hon kallar S-annonsen både ”pinsamt” och ”skamlöst”.

”På senaste tiden som jag har hängt med under min politiska resa, där jag även har varit aktiv i ert parti, så har denna skillnad snarare handlat om att vara politiskt korrekta mot dem som har varnat alla för denna utveckling. Denna politiska korrekthet har lett till den utveckling vi ser idag, där det sker en explosion samt två skjutningar mot två personer varav en av de som är 15 år gammal skjuts till döds. 15 år. Igår. På en dag”, skriver hon.

Till Nyheter Idag säger Azizi att politisk korrekthet spelade en viss roll i att hon bytte från Socialdemokraterna till Moderaterna.

– Det var på grund av ideologiska skäl. Jag är liberalkonservativ, men politisk korrekthet påverkade beslutet också, säger hon.

Även den borgerliga debattören och Youtubern Henrik Jönsson reagerar på Socialdemokraternas rekryteringsannons.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag