Föreläsare: ”Måste inte ta 20 år innan Sverige blir ett muslimskt land”

Foto: Skärmdump från Youtube
  • Måndag 7 maj 2018 2018-05-07
E-post 1605

KLIPPAN I ett klipp som nättidningen Svegot har lagt upp på Youtube kan man se en föreläsare som bjudits in av Klippans unga muslimer, KUM, som talar om vikten av att sprida islam i Sverige.
– Vi är i Sverige endast för att sprida islam, säger han bland annat.

På torsdagen hade KUM bjudit in Dominic Driman för att föreläsa på temat ”Muslim i Sverige”. En inspelning från föreläsningen lades först upp på Facebook men togs sedan bort. Svegot har ändå lyckats få tag på filmen.

I klippet kan man se Dominic Driman tala om hur muslimer bör organisera sig och på olika sätt arbeta för att islam ska spridas i Sverige.

– Det måste inte ta 20 år innan Sverige blir ett muslimskt land. Och jag skojar inte – Sverige kan bli ett muslimskt land. Hur många muslimer var det i början? säger Driman.

Han fortsätter med att tala om islams historia och att muslimer en gång i tiden hade ett rike som sträckte sig över en stor del av världen.

– De jobbade för islam, de väntade inte på att någon annan skulle göra jobbet. Varför kan det inte vara 95 procent muslimer i Klippan? Vad är det som stoppar er från det? frågar han åskådarna retoriskt.

– Poängen, som ni kanske börjar känna av nu, det är att vi är i Sverige endast för att sprida islam. Om vi gör någonting annat, så är vi helt fel ute, säger Dominic Driman.

”Kommer aldrig tvinga någon”

På Klippans kommuns hemsida tipsas nyanlända om KUM som enligt beskrivningen vill ”få fler ungdomar att engagera sig i samhället”. I en artikel av Helsingborgs Dagblad kan man läsa att KUM har kopplingar till Sveriges unga muslimer och har fått startbidrag av kommunen.

Föreningen skriver i ett pressmeddelande på Facebook att Svegot sprider en rasistisk bild av föreläsningen: ”Föreläsarens budskap är klart och tydligt – sprid Islam, informera Islam. Inte någonstans förmedlar föreläsaren tvång, då tvång inte hör hemma hos en praktiserande muslim.”

”Vi uppmanar er därför till lugn, vi kommer aldrig tvinga någon till Islam. Vägledning ligger i din vilja och inte vår”, avslutas inlägget undertecknat styrelsen.

Se Svegots klipp här:

Läs även: Anti-islam-video får sändas i Nederländerna – angriper religionen och inte muslimer

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag