Förskola brinner i Fittja

  • Söndag 20 nov 2016 2016-11-20
E-post

STOCKHOLM Just nu söker räddningstjänst febrilt igenom en brinnande förskolebyggnad i den södra Stockholmsförorten Fittja. Enligt vittnesuppgifter befann sig barn i byggnaden bara en halvtimme innan det började brinna. – Jag lös med en ficklampa, då blev de rädda och gömde sig, förklarar ett ögonvittne för Nyheter Idag.

En stor räddningsinsats pågår just nu i den södra Stockholmsförorten Fittja efter att en förskolebyggnad står i brand. Det är förskolan ”Humlan”, som är täckt med byggplast och byggställningar på grund av en renovering, som står i brand. Enligt larm till räddningstjänsten kan det eventuellt finnas barn inne i den brinnande byggnaden.

Uppgifterna bekräftas även av en boende som befinner sig på platsen. Han berättar för Nyheter Idag att ungefär en halvtimme innan branden startade hade han passerat förskolan och lyst med en ficklampa. Då hade hade han sett ett antal barn mellan 10 och 12 år på andra sidan byggplasten.

– Jag lös med en ficklampa, då blev de rädda och gömde sig.

Larmet kom till räddningstjänsten klockan 18.57 på söndagskvällen om att byggnaden stod i brand.

Barn kan finnas i byggnaden

Ögonvittnet som Nyheter Idag talat med berättar även att han inte sett ungdomarna lämnat byggnaden och att de alltså kan finnas kvar någonstans i eller i närheten av dagiset. Nyheter Idag har även talat med Karin Stanley som är befäl vid Stockholmspolisens regionledningscentral. Hon bekräftar uppgifterna om att barn ska ha synts på taket till byggnaden innan branden startade.

– Huruvida man har anträffat något barn där framgår inte. Det borde vi ha fått rapporterat isåfall, säger hon.

När Nyheter Idag var på platsen anlände flera ambulanser och vårdpersonal stod i beredskap utanför ett område som polisen hade spärrat av. Polisen har inlett en förundersökning om mordbrand.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag