Förskollärare höll fast bråkig unge – fick sparken

Genrebild. Foto: Pixabay
  • Torsdag 22 jul 2021 2021-07-22
E-post

MALMÖ En förskollärare i Malmö kände sig tvungen att hålla fast en femåring mot marken för att inte träffas av barnets sparkar och slag. Nu har hon fått sparken för att ha kränkt ungen, rapporterar TT med hänvisning till Sydsvenskan.

Det var i april på en förskola i Malmö som incidenten skedde. Förskolläraren satte sig på huk över femåringen och höll fast hans armar och ben. Detta för att hon bedömde att han var på väg att skada sig själv eller någon annan.

– Han sparkade och slog mig så jag försökte värja mig mot det, säger kvinnan till Sydsvenskan.

En kollega ansåg att det handlade om en kränkning av pojken och anmälde saken. En utredning visade att barnet hade blivit ”omskakad” av händelsen, och skolledningen valde då att avskeda läraren.

– De har avskedat mig, polisanmält mig. Jag blev erbjuden tre månadslöner om jag säger upp mig. Men om jag gör det så är det ungefär som att säga att jag gjort fel, säger kvinnan till Sydsvenskan.

Hon får nu hjälp med att driva sitt fall av Lärarförbundet som instämmer i att det handlar om nödvärn. I höst ska förhandlingar hållas med kommunen.

Läs även: Hemtjänstanställd seriebedragerska döms till fängelse – igen

Läs även: Hotades och pressades att betala miljonbelopp – av sin bäste vän

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag