Försökte köra över polismän med stulen bil – två svenskar gripna

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Söndag 20 jan 2019 2019-01-20
E-post

ÖSTERSUND Polis tvingades öppna verkanseld när en förare i en stulen bil försökte köra över polismännen. Dramatiken utspelades i Brunflo i Östersunds kommun sent på lördagskvällen. De bägge personerna som färdades i den stulna bilen är gripna, misstänkta för försök till dråp. Bägge är svenska medborgare och kända av polis sedan tidigare.

Klockan 22.25 påbörjas en biljakt i Jämtland efter att en polispatrull fått syn på en stulen bil. Fordonet hade stulits tidigare under kvällen i Östersund, meddelar polisen på sin hemsida. Under den dramatiska biljakten försöker föraren i den stulna bilen att preja poliserna av vägen. Då svarar poliserna med att preja tillbaka.

De lyckas med prejningen och den stulna bilen stannar i en snödriva någonstans i Brunflo. Men trots detta ger inte den förmodade biltjuven upp.

”Den ena polisen beordrar personerna att kliva ur bilen. Föraren varvar då upp bilen, den släpper från snödrivan och kör i full fart mot polisen som träffas av fordonet. Polisen klarar sig utan allvarligare skador”, berättar polisen på sin hemsida.

Då beslutar en av poliserna att avlossa verksanseld som träffar ett däck på den stulna bilen. Ingen person skadades emellertid.

Två svenskar som är kända av polis sedan tidigare

Föraren av den stulna bilen visar sig vara en 26-årig man. Med sig hade han en jämnårig kvinna. Båda är gripna för försök till dråp och åklagare ska inom kort besluta om de ska anhållas. Men brottsmisstankarna gentemot mannen stannar inte där. Polisen berättar på sin hemsida att den 26-åriga mannen även är misstänkt för grovt rattfylleri, grov vårdslöshet i trafik, narkotikabrott, samt brott mot knivlagen.

Nyheter Idag har talat med Michael Lundberg, jourhavande förundersökningsledare i Östersund. Han bekräftar att 26-åringen är svensk medborgare och känd av polis sedan tidigare.

Den stulna bilen har tagits i beslag. Platsen där skottet avlossades är avspärrad och tekniker ska dit under dagen.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag