Försökte köra på polismän – blev beskjuten

Arkivbild. Foto: Mattias Albinsson
  • Onsdag 14 okt 2015 2015-10-14
E-post 208

STOCKHOLM En polispatrull besköt strax efter lunch idag en 36-årig man som försökte köra på dem med sin bil. – De fick söka skydd på polisbilens motorhuv, säger polisen till Nyheter Idag.

Enligt polisens hemsida inträffade händelsen på Grimstagatan i Vällingby strax före klockan ett. De två polismännen hade stoppat en efterlyst bil som varit inblandad i ett bilinbrott i Åkeshov tidigare under dagen.

Men när polismännen klev ur sin bil för att ingripa mot 36-åringen försökte han istället köra på dem så de fick hoppa undan.

– De fick söka skydd på polisbilens motorhuv, säger polisens presstalesman Hesam Akbari till Nyheter Idag.

Minst en av polismännen drog därefter sitt tjänstevapen och sköt mot den flyende bilens däck varpå 36-åringen kraschade in i flera parkerade bilar. De båda polismännen han springa ikapp och grep den 36-årige mannen, som försökte fly från den kraschade bilen till fots.

Den gripne är nu misstänkt för mordförsök. Han vårdas på Karolinska Sjukhuset för lindrigare skador, men ska enligt Akbari inte ha träffats av polisens skott.

Även de båda polismännen har förts till sjukhus för kontroll av eventuella skador.

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag