Försökte skjuta ihjäl man i Husby – Missade trots flera skott

Polisen har spärrat av på platsen. Foto: Nyheter Idag
  • Onsdag 2 aug 2017 2017-08-02
E-post 289

STOCKHOLM En person blev misshandlad och hotad samt fick ett vapen riktat mot sig som avfyrades. Som tur var träffade inget skott. Så beskriver Sven-Erik Ohlsson vid Stockholmspolisen det inträffade. – En hundpatrull anträffar ett antal tomhylsor, berättar han för Nyheter Idag.

Polis larmas klockan 15.07 till Husby efter att en man misshandlas och hotas av en beväpnad gärningsman. Mannen klarar sig då han lyckas springa ifrån den beväpnade gärningsmannen, trots att han fått ett vapen riktat mot sig och skott avlossats. Det bekräftar Sven-Erik Ohlsson vid Stockholmspolisens ledningscentral för Nyheter Idag.

– Det inleds först en förundersökning om vapenbrott, misshandel och olaga hot. En hundpatrull anträffar ett antal tomhylsor. Sedan ändras brottrubriceringen till försök till mord. Det kom sen uppgifter om att det här vapnet riktats mot målsägaren.

Den man som blev hotad har tandskador efter misshandeln, men inga skottskador. Polisen har spärrat av ett område i Husby och tekniker är plats. Polisen har en uppfattning om vem pistolmannen kan vara.

– Det finns en koppling mellan den här som är misstänkt och den som är utsatt för brottet, bekräftar Ohlsson.

Det finns även vittnesuppgifter till händelsen.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag