Försvarsmakten ryckte ut och räddade man från skorsten

Foto: Helikopterflottiljen
  • Fredag 17 Nov 2017 2017-11-17
E-post 4

SVERIGE En av försvarets helikoptrar fick igår rycka ut och rädda en man från en skorsten i Mjölby. Det skriver Försvarsmakten på sin hemsida.

En reparatör skadades igår svårt i ena armen när han befann sig i toppen av den 55 meter höga skorstenen vid Mjölby hetvattencentral. Räddningstjänsten var snabbt på platsen, men deras stegar räckte bara halvvägs upp så de kunde inte hjälpa den skadade reparatören att ta sig ned.

En brandman klättrade upp i skorstenen och tillsammans med en kollega till reparatören kunde man se till att han inte ramlade ned. Istället larmades Försvarsmaktens helikopterbas på Malmen i Linköping som skickade två besättningar där ytbärgaren Albert Dahlin ingick i den ena.

– Vi hade varit ute på övning i elva dygn och landade på Malmen på förmiddagen. Samtalet från Räddningstjänsten kom när vi var på väg tillbaka efter lunch, berättar han.

Dahlin var den ytbärgare som försiktigt firades ned till den skadade mannen i skorstenen. Där hade brandmannen redan fått på den skadade reparatören en helkroppssele vilket gjorde att Dahlin enkelt kunde haka fast den i ett rep och därefter fira ned patienten till en väntande ambulans.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag