Förtroendet för Kristersson faller i Novus

Foto: Pressbild Moderaterna
  • Lördag 2 jul 2022 2022-07-02
E-post

Förtroendet för Moderaternas partiledare Ulf Kristersson faller med hela 6 procentenheter i juni månads förtroendemätning från SVT/Novus. Bara 33 procent anger att de har ganska eller mycket stort förtroende för oppositionsledaren, jämfört med 56 procent för statsminister Magdalena Andersson (S).

Även Ebba Busch (KD) och Jimmie Åkesson (SD) tappar i förtroende med 2 respektive 3 procentenheter, medan Liberalernas tillförordnade partiledare Johan Pehrson ökar med 7 procentenheter.

Det är i linje med resultaten i den senaste tidens opinionsmätningar, där L under nya partiledaren är draglok för hela det blågula regeringsunderlaget.

På den rödgröna sidan är förändringarna mindre, men går alla i för regeringen positivt riktning efter en tid av opinionsmässiga bakslag.

Förtroendet för Annie Lööf (C) ökar med 3 procentenheter, medan Magdalena Andersson (S), Nooshi Dadgostar (V), Per Bolund (MP) och Märta Stenevi (MP) alla noterar varsin ökning med 1 procentenhet.

Partiledarförtroende Novus i juni

Undersökningen är genomförd den 16 – 21 juni 2022 via webbintervjuer i Novus slumpmässigt rekryterade Sverigepanel. Av 1 950 sökta besvarade 1 052 undersökningen. Deltagarfrekvensen var därmed 57 procent.

Magdalena Andersson (S) 56 (+1)

Ulf Kristersson (M) 33 (-6)

Ebba Busch (KD) 29 (-2)

Jimmie Åkesson (SD) 27 (-3)

Annie Lööf (C) 22 (+3)

Nooshi Dadgostar (V) 21 (+1)

Johan Pehrson (L) 18 (+7)

Märta Stenevi (MP) 10 (+1)

Per Bolund (MP) 9 (+1)

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag