Fortsatt hög polisnärvaro i Sverige efter terrordådet

En polisman är ute och arbetar. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. Foto: Nyheter Idag
  • Onsdag 23 mar 2016 2016-03-23
E-post 220

SVERIGE Flygplatser med internationella avgångar och knutpunkter i Sverige kommer fortsatt att övervakas av polisen. I en nyhet som publiceras på myndighetens hemsida står att läsa att den förhöjda närvaron är kopplat till terrordåden i Bryssel.

Under tisdagen kunde Nyheter Idag berätta att polismyndigheten skärpte närvaron på en rad flygplatser i Sverige med anledning av terrordåden i Bryssel. Nu kommer myndighetens förhöjda närvaro att fortsätta under onsdagen. Det berättar polisen på den egna hemsidan.

– I vilken omfattning samt vilka knutpunkter och platser som är aktuella är en bedömning som polisregionerna ansvarar för och gör, säger Jonas Hysing, polisintendent på Nationella operativa avdelningen.

På polisens hemsida står att myndigheten kommer ”ha en ökad närvaro och tillsyn på flygplatser med internationella avgångar, knutpunkter för allmänna kommunikationer samt publika platser”.

Terrorhotnivån ligger fortsatt fast på en förhöjd nivå, en gradering om tre på en femgradig skala. Samtidigt arbetar Säkerhetspolisen med att undersöka om terrordåden i Belgien kan ha några kopplingar till Sverige.

”Vi arbetar intensivt på alla nivåer för att få en bättre lägesbild av det som inträffat, bland annat för att undersöka om händelserna skulle kunna ha någon koppling till Sverige eller svenska intressen utomlands”, står att läsa på Säkerhetspolisens hemsida.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag